друкувати


До івано-франківських авіаторів прибули 36 юнаків і дівчат скаутів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-29 10:22:13
Поглянути на справжні бойові літаки, дізнатися про їхню будову, принцип дії, посидіти за штурвалом до івано-франківських авіаторів прибули 36 юнаків і дівчат скаутів з різних регіонів України. Зустріч з пілотами відбулася в рамках вишколу "Ешелон-2010" пластового куреню "Чота крилатих".

Дисципліна, шикування підготовка та повага до державних символів вразила навіть бувалих військових. Але й пластуни були в захопленні від частини. Деякі з них приїхали сотні кілометрів, аби побачити військову техніку. Діти розповідають, що у пластових таборах вони літають на пара і дельтапланах. дехто стрибав з парашута та літав на пасажирських авіалайнерах. Проте побачити військові винищувачі й екіпірування пілотів зблизька — щось особливе. Отож було від пластунів чимало запитань.

"Якщо бажання захищати Вітчизну у лавах збройних сил України на початку знайомства з авіачастиною висловив лише… один юнак, — мовить підполковник Олександр Кухарук, заступник командира з виховної роботи 114-ої бригади тактичної авіації. — то після лекцій з історії та бойового шляху бригади тактичної авіації, розповідей про літаки, порядок несення бойового чергування, служити в армії захотіли багато хлопчаків. Отож такі зустрічі дають дітям не тільки знання, розвивають патріотизм, але й піднімають престиж служби в армії".

Прикарпатські пілоти кажуть, що згодом подібні екскурсії будуть проводитися і для місцевих школярів. Двері їхньої частини відкриті для майбутніх захисників держави.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі