друкувати


З Прикарпаття вивезли ще 8 цистерн меланжу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-25 05:33:57
Сьогодні об 11 годині ранку черговий потяг, що складався з 8 цистерн завантаженими меланжем вирушив з складу зберігання ракетного пального в Ценжеві, що на Прикарпатті, до Росії.

Таким чином на складах в Ценжеві залишилось ще приблизно 930 тон меланжу. Потрібно наголосити, що всі відправки відбуваються з випередженням запланованих графіків, і таким чином Прикарпаття має бути повністю звільненим від меланжу вже до кінця травня цього року. Спостерігати за третім відвантаженням прибули керівництво проекта ОБСЄ, та директор російської фірми "Техноазот". Головним завданням спостерігачів було проведення моніторингу завантаження та відправки згідно з положеннями затвердженої Програми ОБСЄ з забезпечення якості та безпеки.

Нагадаємо, що вивіз з України та утилізація меланжу проводиться в рамках спільного проекту ОБСЄ – Україна стосовно утилізації меланжу. Після цієї відправки, з нашої держави вже було вивезено близько 2000 тон цього небезпечного ракетного окислювача. Проект виконується за підтримки наступних донорів: Данії, Іспанії, Норвегії, Польщі, Німеччини, Швецької агенції з міжнародного розвитку (Sida), Чехії та Фінляндії.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України
Обговорити на форумі