друкувати


Прикарпатцю, якого побив сільський голова, підпалили авто

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-23 12:13:53
У селі Тюдів Косівського району місцевому мешканцю Дмитру Колотилу вночі підпалили автомобіль. Чоловік нещодавно тільки вийшов з лікарні після побиття сільським головою Василем Слижуком.

Невідомі вибили в салоні "Шевроле Авео" вікна, облили бензином і підпалили.

Родич сім’ї Колотило Сергій Боєчко розповів журналісту Gazeta.ua, що пригода сталася о 4 годині ночі.

"Дядько тримав машину надворі, бо попереджали, що може бути землетрус, тому в гараж не заводив. Всі полягали спати. А вночі, родичів розбудив тріск від палаючої машини. Взялися гасити, але не встигли", - поділився він.

Колотили оцінюють збиток в $1 тисячу. Підозрюють, що спалити авто міг хтось із оточення сільського голови Слижука. Власник авто давно виступав у селі проти свавілля війта, за що його у лютому сильно побили.

"Ще не відійшов від лікарняного ліжка. Сильно йому голова із своїм сином відбив нирки і руки, а тепер от нове лихо. Чи є якийсь закон та управа на Слижука, вже навіть не знаємо”, - бідкається по телефону дружина потерпілого Ганна.

Протистояння між мешканцями села Тюдів і Василем Слижуком розпочалось тоді, коли місцеві стали підозрювати його у земельних махінаціях. Сільський чиновник, маючи у своїх руках печатку, незаконно розпоряджався людськими земельними ділянками.

Щоб припинити свавілля свого голови, тюдівці в лютому вийшли на протест під обласну прокуратуру в Івано-Франківську. Тоді ініціаторами страйку була сім’я Дмитра Колотила. Чоловіка напередодні сильно побили, бо той збирав докази проти війта.

Люди вважають, що Слижук вкотре помстився їм за непокору.

Автор: Вікторія ЦИМБАЛІСТА, Газета.ua
Обговорити на форумі