друкувати


Юним верховинцям розповідали про соціальні негаразди

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-20 01:00:59
У Верховинському ліцеї проведено зустріч "за круглим столом" працівників центральної районної лікарні, священика УПЦ КП о. Івана Риба рука з учнями ліцею з питання соціальної адаптації молодого підростаючого покоління в сучасному суспільстві.

Соціальна пасивність, низький рівень життя, багато інших соціально-побутових проблем негативно впливають на поведінку молоді, руйнують її ідеали, сприяють поширенню наркоманії, алкоголізму і розповсюдженню СНІДу в молодіжному середовищі. Про це вели мову о. Іван Рибарук, лікар-інфекціоніст Галина Щирська, акушер-гінеколог Мирослава Пугальська та вчитель ліцею Ярослава Вепрейчук.

Учасники "круглого столу" обговорили обговорили питання запобігання інфікуванню ВІЛ/СНІДом та захворюваннями, що передаються статевим шляхом. Одним із головних факторів зменшування народжуваності, зазначали медики, є збільшення випадків переривання вагітності, що завдає незворотного порушення здоров’ю молодих жінок. Отець Іван Рибарук наголосив, що основними причинами цього явища є неправильне виховання в сім’ї, загальне падіння моралі в суспільстві.

Важливим виховним напрямком в цьому плані є організація і проведення інформаційно – профілактичної роботи з підлітками класних керівників та соціальних психологів навчально-виховних закладів району.

Джерело: Верховинська РДА
Обговорити на форумі