друкувати


Польські лікарі пришили пацієнтові відрубані руки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-17 03:42:49
У Польщі в госпіталі Святої Ядвіги в Тшебниця (Дольношльонське воєводство) лікарі після дев'ятигодинної операції пришили пацієнтові обидві руки, які були відрубані шаблею охоронця нічного клубу в Кракові, повідомив лікар госпіталю Адам Доманасевіч, який керував операцією.

"Операція пройшла успішно", сказав Доманасевіч. За його словами, "одна долоня була ампутована повністю вище зап'ястя, друга - частково. Ми пришили обидві. Після операції пацієнт вже намагався ворушити пальцями і робив це успішно", повідомляє Взгляд.

Лікар пояснив, що тільки через кілька днів остаточно стане ясно, чи вдалася операція на 100%, тому що завжди несподівано можуть виникнути післяопераційні ускладнення. "На даний момент можу сказати, що дев'ятигодинна операція пройшла відповідно до плану", - резюмував Доманасевіч.

Польські поліцейські затримали 33-річного охоронця одного з нічних клубів Кракова, який шаблею відрубав долоню 27-річному клієнту, повідомив раніше прес-секретар регіональної поліції Даріуш Новак. За його словами, в ніч на понеділок у клубі включилася спеціальна сигналізація. Приїхавши на місце події правоохоронці побачили, як з будинку вибігли двоє чоловіків, один з яких накинувся на іншого й відрубав йому шаблею долоню, повідомляє РІА "Новини".

Затриманий охоронець відмовляється давати свідчення. Поліція намагається з'ясувати, чому охоронець нічного клубу, якому тепер загрожує до десяти років в'язниці, накинувся на клієнта.

Обговорити на форумі