друкувати


Івано-Франківським школярам розповіли про Р.Шухевича

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-17 02:26:53
В гімназії №2, м.Івано-Франківська, що знаходиться по вул. Шухевичів 35 відбулася літературно-музична композиція "Роман Шухевич – лицар українського духу".

Мета заходу: ознайомити школярів із життєписом Р.Шухевича, поглибити і розширити знання учнів про славного командира Української Повстанської Армії; підвести їх до усвідомлення його місця і ролі в історії України; формувати національну свідомість, виховувати почуття гордості за своїх предків, любов до рідної землі, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

На захід були запрошені: представники міської влади, ветерани визвольних змагань, ветерани з Всеукраїнського об’єднання ветеранів, представники Конгресу Українських Націоналістів.

Хочеться подякувати нашим гостям, які щиро і проникливо розповіли гімназистам про командира УПА Романа Шухевича: заступнику міського голови Зінаїді Федорук, голові братства ОУН-УПА Фотію Володимирському, голові обласної організації конгресу українських націоналістів Богдану Боровичу, голові комітету з науково-патріотичного виховання молоді Всеукраїнського об’єднання ветеранів Миколі Кардащуку.

Цікавою і пізнавальною видалася для всіх присутніх книжково-ілюстративна виставка "Роман Шухевич – символ нескореності України".

Обговорити на форумі