друкувати


Шукаємо сміттярів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-16 06:40:32
Представники 60 міст України та трьох міністерств візьмуть участь у національному форум з питань переробки твердих побутових відходів, що відбудеться в квітні в Івано-Франківську.

"Місце проведення форуму обрано не випадково, - каже начальник міського управління економіки та євроінтеграції Богдан Білик. - Ми хочемо якнайшвидше знайти інвестора, який би побудував в обласному центрі Прикарпаття сміттєсортувальну лінію, адже наразі проблема зі сміттям існує в усій Україні. Ми ж хочемо зробити місто чистішим".

Бажаючих переробляти сміття є чимало. За останні роки цим питанням цікавилися японці, англійці, американці. Вони, за словами пана Білика, були готові вкласти кошти в будівництво сміттєпереробного заводу. Проте нечітке законодавство та непрозорість функціонування на українському ринку, знищують бажання іноземних інвесторів. Проте це вже проблеми парламенту та уряду. Отож при нормальному законодавстві українці, можуть навіть вибирати інвесторів за різними параметрами: у кого найкращі технології, чия діяльність дасть більше вкладення до місцевих бюджетів і т ін.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі