друкувати


На Прикарпатті затримано продавця зброї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-16 02:19:36
14 березня працівники карного розшуку Верховинського райвідділу міліції, що на Івано-Франківщині, провели операцію щодо затримання на гарячому молодого чоловіка, який певний час намагався продати короткоствольну зброю. 27-річного жителя Косівського району затримали на території речового ринку, щойно він передав револьвер іншій особі і отримав гроші.

Свого часу міліціонерам стало достовірно відомо, що раніше судимий косівчанин активно шукає покупців на зброю. Розшуківці тримали ситуацію під контролем і їм вистачило терпіння, щоб задокументувати скоєння злочину та затримати зловмисника з наявним. Револьвер часів останньої світової війни було вилучено у нового власника – 29-річного івано-франківця. Натомість у продавця зброї вилучили 300 гривень – суму, на якій зійшлися учасники незаконної оборудки. За попередніми даними, револьвер переобладнаний для стрільби набоями калібру 5,6 міліметрів, зараз зброя перебуває на дослідженні в експертно-криміналістичній службі міліції. Тим часом вирішується питання про притягнення жителя Косівського району до кримінальної відповідальності.

Прикметно, що саме в цей період органи внутрішніх справ проводять місячник добровільної здачі зброї, гарантуючи громадянам, що мають у власності незареєстровану зброю і вирішили добровільно позбутися її, звільнення від будь-якої відповідальності. У тому ж разі, коли правосвідомість окремих людей на такому рівні, що загрожує безпеці інших, чинним законодавством передбачені жорсткі заходи впливу і відповідно покарання.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі