друкувати


У музеї "Писанка" відкрили виставку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-12 02:39:24
В музеї "Писанка" м.Коломия відбулась презентація села Великий Ключів, під час якої було представлено культуру і побут села.

На відкритті виставки побували заступник голови Коломийської райдержадміністрації Мирослав Мацьків, голова районної ради Дмитро Неміш, головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю апарату райдержадміністрації Галина Дрібнюк, начальник організаційного відділу апарату райдержадміністрації Ніна Гуменюк, представники преси, повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.

Запрошених вітали піснями вокальний ансамбль будинку культури с.Великий Ключів. Виступили сільський голова, голова районної ради Дмитро Неміш. Виставка діятиме місяць.

Зокрема, виставлено на огляд відвідувачів музею різьблені вироби з дерева (автор В.Тафійчук), картини (автори М.Карпенюк і В.Яцурак), вінок з пір'я молодої, одяг наречених початку ХХ століття, фігурки знаної не тільки в Україні, а й за кордоном майстрині Марії Ковальчук, вишиванки місцевих майстринь та багато цікавого. Ініціатором презентації є вчителька історії ЗОШ Ганна Мочернюк, при підтримці сільського голови Володимира Мочернюка та завідуючої клубом.

Обговорити на форумі