друкувати


Китайці почали випускати електронні пристрої, які нагадують iPad

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-11 05:01:00
Китайські компанії почали випускати електронні пристрої, які зовні нагадують останню розробку компанії Apple - планшетний комп'ютер iPad.

Оригінальний iPad надійде в продаж у США та Британії лише в квітні, а клон цієї новинки можна придбати вже зараз. Як зазначають експерти, зазвичай аналоги продукції Apple виникають чи не одразу після релізу. Ще одна тенденція полягає в тому, що часто за своїми характеристиками клони багато в чому перевершують оригінал, повідомляє ТСН.

Зокрема, китайський планшетний комп'ютер Ezy Tablet - це аналог iPad, який переграє його в технічних характеристиках. Прилад підтримує мультисенсорне введення, 3G і працює під управлінням ОС Windows 7.

Діагональ екрану у Ezy Tablet на 0,7 дюйма більша, ніж у iPad (10,4 проти 9,7), процесор Atom має частоту в 1,6 Ггц (у процесора Apple A4 частота – 1 Ггц). На відміну від "яблучного" планшету, у "китайця" є вбудована веб-камера і порти USB. Окрім цього, гаджет має жорсткий диск на 250 Гб і 2 Гб оперативної пам'яті з можливістю розширення до чотирьох.

Ezy Tablet в базовій комплектації (яка включає модуль 3G) і без встановленої операційної системи Windows 7 коштує 680 доларів. За ОС від Microsoft доведеться доплатити ще 180 доларів.

Нагадаємо, молодша модель iPad з мінімумом пам'яті і без підтримки 3G коштуватиме 499 доларів. Трохи пізніше з'являться варіанти з можливістю підключення до мобільних мереж 3G, вони коштуватимуть дорожче - 629, 729 і 829 доларів у залежності від обсягу пам'яті.

Обговорити на форумі