друкувати


У Івано-Франківську платитимуть податки за використання місцевої символіки?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-11 09:43:27
Сьогодні, 11 березня, в українсько-канадському бізнес-центрі в Івано-Франківську пройдуть відкриті громадські обговорення (круглий стіл) проекту рішення міської ради "Про внесення змін до рішення міської ради від 7 грудня 2006 року "Про порядок справляння місцевих податків і зборів на території Івано-Франківської міської ради". Про це 10 березня власкора ЗІКу повідомили у прес-службі міськвиконкому.

В міськвиконкомі кажуть, що згаданий проект рішення розроблено відповідно до вимог законодавства "з метою визначення порядку видачі дозволу на використання місцевої символіки та розширення кола платників цього податку".

Відповідальна за проведення відкритих громадських обговорень начальник відділу підтримки та розвитку підприємництва управління економічного та інтеграційного розвитку виконкому міської ради Наталія Кобильчак.

За її словами, відповідно до Декрету Кабміну про місцеві податки ще від 20 травня 1993 року, на використання у підприємницькій діяльності місцевої символіки має бути офіційний дозвіл, виданий дозвільним центром. Є Положення про використання місцевої символіки – історичних архітектурних назв тощо. Цей податок складає 0,1% від вартості виготовлення продукції, надання послуг для юридичних осіб і 5 неоподаткованих мінімумів для фізичних осіб.

Як зазначила Наталія Кобильчак, в місті Івано-Франківську є 8 платників цього податку, найвідоміші серед яких – державне спірто-горілчане об'єднання "Княгинин". Молокозавод і ТОВ "Станіславська тогова компанія".

Їхній податковий збір у місцеву казну за використання місцевої символіки – більше 100 тис грн в рік.

Джерело: Телеканал "НТК"
Обговорити на форумі