друкувати


Google тестує телевізійний пошук

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-10 03:56:30
Вчора, 10 березня, стало відомо, що інтернет-компанія Google тестує новий пошуковий сервіс, пов'язаний з пошуком телепрограм. Розроблявся і тестувався сервіс у співпраці з американським постачальником кабельних сервісів Dish Network. Новий сервіс поєднує в собі можливості пошуку в інтернеті і в традиційних кабельних мережах.

Очікується, що новинка буде працювати на телевізійних та супутникових ресіверах, що підтримують пошук Google. На практиці користувачі таких систем зможуть шукати записи, що цікавлять їх, в мережах кабельних та супутникових операторів і на сайтах, подібних YouTube. Крім цього, користувачі зможуть складати свої плейлисти і стежити за оновленням матеріалів з декількох каналів, повідомляє kommersant.ua.

За інформацією видання Wall Street Journal, тестувати свій пошуковий телевізійний сервіс Google почав вже в минулому році. Тоді він був доступний для працівників Google і Dish Networks. У новій системі приймач користувача спирається як на телевізійні аксесуари, такі як пульт дистанційного керування, так і на комп'ютерні, такі як клавіатура.

З технічної точки зору, новий пошуковий сервіс так чи інакше буде зав'язаний на оператора кабельного або супутникового ТБ, так як навіть пошук інтернет-даних відбуватиметься через його шлюзи. За непідтвердженими даними, працюють нові комбіновані ресівери на базі ОС Android.

Обговорити на форумі