друкувати


Троє чоловіків врятували жінку з дитиною від вогняної смерті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-10 02:16:19
"Трагедія трапилася водній з багатоповерхівок обласного центру Прикарпаття, - розповідають "Експресу" в Центрі пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області. – Один із "рятувальників" на момент трагедії якраз повертався з роботи. Чоловік мешкав поблизу, а у тому дворі зупинився погомоніти із друзями. Раптом тишу пронизав страшний жіночий лемент.

Підвівши голови, усі чоловіки на подвір'ї обімліли – із вікна четвертого поверху валував густий чорний дим, а на балконі тієї ж оселі стояла молода жінка і кликала на допомогу. Разом зі знайомим чоловік кинувся сходами на четвертий поверх. Двері квартири виявилися зачиненими зсередини. Довелося їх вибити. Через жахливу задимленість у помешканні нічого не було видно. Дим роз’їдав очі, перехоплювало дихання.

Закривши рота руками, чоловіки навколішки поповзли коридором  квартири. Буквально за метр від вхідних дверей наштовхнулися на нерухоме тіло огрядної жінки. Витягнути його на сходи виявилося справою непростою. Тут у пригоді чоловікам став сусід. Утрьох вони витягли жінку на сходи і знову кинулися у задимлене приміщення квартири. Згодом вони винесли на сходи п’ятирічного хлопчака, котрий  був  без свідомості".

Один зі спонтанних рятувальників, не довго думаючи, кинувся із малим на руках надвір. Там розтер личко дитини  снігом, зупинив  машину і, так і не дочекавшись на швидку, поїхав із малям до лікарні. У відділенні інтенсивної терапії обласної дитячої клінічної лікарні малого одразу помістили у барокамеру. Хлопчик, запевняють лікарі, був за крок від смерті.

Тим часом до п'ятиповерхівки уже мчали два відділення івано-франківських рятувальників. За допомогою автодрабини вони зняли із балкона на четвертому поверсі перелякану матір хлопчика, почали евакуйовувати людей із сусідніх із палаючою квартирою помешкань та гасити полум'я. Обидвох врятованих на пожежі – матір та дочку – обслідували медики. Стан їхнього здоров'я побоювань не викликав, тож уже за деякий час жінки повернулися із лікарні додому. Набагато гірше дісталося хлопчику: за його життя й досі боряться медики.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі