друкувати


Білл Гейтс отримав премію Фонду народонаселення ООН

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-10 11:19:35
Один з найбагатших людей світу, засновник компанії Microsoft, мільярдер Білл Гейтс і його дружина Мелінда стали лауреатами премії Фонду ООН у галузі народонаселення (ЮНФПА), повідомив у вівторок офіційний представник генерального секретаря всесвітньої організації Мартін Несіркі.

Ця нагорода була заснована рішенням Генеральної асамблеї ООН в 1981 році і присуджується за рішенням Комітету ЮНФПА щорічно з 1983 року людині або організації за видатний внесок у вирішення питань, пов'язаних з проблематикою ЮНФПА, в завдання якого входить забезпечення рівних прав чоловіків, жінок і дітей на здорове життя і рівні можливості для його збереження, повідомляє Взгляд.

Премія ЮНФПА являє собою золоту медаль, диплом і грошову суму, яку часто лауреати жертвують на благодійні цілі.

"Фонд ООН у галузі народонаселення прийняв рішення про присудження своєї щорічної премії Білла і Мелінди Гейтс. Нагорода буде вручена 3 червня на спеціальній церемонії в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку", - сказав Мартін Несіркі на брифінгу.

ЮНФПА надає сприяння країнам при розробці програм зі зменшення бідності, планування сім'ї, безпеки пологів, боротьби з ВІЛ/СНІДом, охорони прав жінок і так далі.

В останні роки благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс зробив чимало пожертвувань на ці цілі. Сотні мільйонів з фонду Гейтсів були спрямовані на боротьбу зі СНІДом, туберкульозом, малярією і голодом. А в кінці січня 2010 було оголошено, що Гейтс пообіцяв виділити 10 мільярдів доларів на розробку і виробництво новітніх вакцин для найбідніших країн світу.

Гейтс, який більше десяти років утримував першість у списку мільярдерів за версією Forbes, влітку 2009 року відійшов від керівництва компанією Microsoft, щоб повністю присвятити себе добродійності.

Обговорити на форумі