друкувати


Вшанували Великого Кобзаря

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-09 04:51:51
В Івано-Франківську відзначили 96-ті роковини з Дня народження Тараса Шевченка.

В урочистій ході та віче біля пам’ятника Великому Кобзареві, що у міському парку, взяли участь представники духовенства різних конфесій, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, голова облради Ігор Олійник, активісти політичних партій національно-демократичного спрямування: ВО "Свобода", УНП, Блоку Юлії Тимошенко, представники громадськості, аматорські колективи місцевого народного дому.

В ході виступів представники органів влади та місцевого спрямування говорили про роль великого поета у становленні української державності, мови та культури. Зокрема, В.Анушкевичус урочисто пообіцяв, що до роковин перепоховання Кобзаря 22 травня остаточно буде поставлено крапку на питанні встановлення пам’ятника Т.Шевченку в центрі обласного центру. З даного приводу. Малося на увазі проведення з ініціативи міської влади громадських слухань з даного питання.

Крім того, на 16.00 годин заплановане проведення концерту до Шевченківських днів в Обласному академічному музично-драматичному театрі ім. І.Франка.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі