друкувати


Увага газон! Стоянка заборонена!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-08 05:30:31
За паркування авто в парку сквері та на газоні в Івано-Франківську підняли штрафи. Мінімальний становитиме понад 340 гривень.

Порушників виявлятимуть працівники міської інспекції з благоустрою. Вони слідкуватимуть і за дотримання порядку у дворах багатоповерхівок, адже саме там найчастіше недбалі відії нищать газони. Через машини та засміченість діти давно не мають біля своїх будинків місця, де погуляти чи погратися. Картина невтішна, адже маля, гуляючи у дворі обов’язково забрудниться чи принесе якийсь непотріб, який неодноразово викидають з машин.

Та на зауваги молодих матерів і бабусь шофери бувало реагують неадекватно. Тепер, сподівається міська влада, буде інакше. "Водіїв, які порушують норми благоустрою, ми штрафуватимемо, – каже начальник міської інспекції з благоустрою Степан Кукула. – Маємо на це юридичне право. Якщо порушник відмовлятиметься відповідати за скоєне, то будемо брати двох свідків, фотографуватимемо порушення та складатимемо протокол. Розмір штрафу визначатиме адмінкомісія. Якщо горе-водій не платитиме та уникатиме відповідальності, його шукатимуть через ДАІ за номером авто, але спочатку письмово попереджатимуть".

Злісних порушників каратиме виконавча служба. Але до такого, говорять у міськраді, не доходитиме. Наразі у дворах будуть написані оголошення у дворах, що паркуватися на газонах заборонено. Виправити ситуацію сподіваються протягом двох тижнів, адже зараз у місті є чимало стоянок. Щоправда там доводиться платити від шести до дванадцяти гривень за добу. Але краще заплатити таку суму, аніж кілька сотень штрафу.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі