друкувати


Благодійники з трактором

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-08 05:14:39
Трактор з причепом та навісним обладнанням для рекультивації підтоплених угідь з дисковою бороною, плугом, косаркою, культиватором отримали мешканці прикарпатського села Завій Калуського району від Міжнародної Благодійної Фундації "Хайфер Проджект Інтернешенл".

"Для цього села свого часу ми навали вже допомогу у розведенні племінної худоби. Члени місцевого сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "Стожари" отримали насіння картоплі, - мовить Президент фундації Віктор Терес. - Цього разу трактор - складова частина проекту "Допомога селянським родинам, які потерпіли від повені у Західній Україні, у відновленні особистих селянських господарств". Окрім того, машина згодиться в господарстві адже відомо, що люди дуже важко працюють на землі".

"Окрім завійських селян, члени Фундації надавали допомогу калуським родинам у розведенні племінної худоби, розвитку пасічництва, - каже голова Калуської райради Василь Прокопів. - Загалом кошторис завійського проекту становить 129 тисяч доларів. Не кожне село може похвалитися таким фінансуванням, а для нас, це дуже велика допомога". Загалом за час діяльності Благодійної Фундації на проекти в Івано-Франківській області було надано близько 630 тисяч доларів на відродження гуцульської породи коней в Косівському районі, надання сільськогосподарських тварин Залучанському дитячому будинку-інтернату, розвитку племінного тваринництва, сортового рослинництва, підтримки сільського зеленого туризму.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі