друкувати


Змінимо політику... масками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-08 04:02:03
Кількадесят молодих людей у кольорових масках виразили свій протест проти існуючої системи виборів. На Вічевому майдані обласного центру Прикарпаття юнаки і юнки провели флеш-моб на підтримку мажоритарної системи виборів.

"Люди з відкритими обличчями символізують перу п’ятірку кожної партії, яка йде на вибори за закритими списками, - пояснює суть акції координатор громадського руху "Молодь за мажоритарку" Ярослав Дубас. — Їх усі знають, вони мають активну громадянську позицію та підтримку частини виборців. Проте інші, які у нас в масках, часто нікому невідомі та можуть бути родичами, друзями, кумами, сватами, братами, знайомими керівників партії чи першої п’ятірки".

Введення мажоритарної системи дозволить виборцям бачити кого вони обирають та контролювати виборчі списки партій. На думку молодих прикарпатських політиків, такі зміни мають покращити ситуацію в країні. Допоможе "мажоритарка" і місту, адже так мешканці Івано-Франківська матимуть змогу обради до міської та обласної рад достойних і поважаних людей, а не учасників партійного списку. Окрім того, через таку систему до органів місцевого самоврядування не можуть пробитися активні молоді люди, які не мають партійної приналежності, проте можуть зробити чимало корисного для майбутнього України.

Наразі івано-франківці, які показали політику в масках, мають намір продовжувати боротися. Наразі планують об’єднати якнайбільше молодих та ініціативних хлопців і дівчат та здійснити похід до Верховної Ради, аби показати депутатам свою позицію.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі