друкувати


Польща проти ГМО

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-03 05:25:38
Коаліція "Польща вільна від генетично модифікованих харчів" схвильована рішенням Європейської Комісії, згідно з яким, у державах ЄС можна вирощувати генетично модифіковану картоплю.

На погляд діячки організації Анни Шмельцер – це результат лобіювання біохімічних концернів. За її словами, щойно через кілька років відчуємо негативні для здоров’я наслідки споживання такої їжі: "Генетично модифікована їжа – це великий, непотрібний і дуже небезпечний експеримент. Існує дуже багато запитань на які учені досі не відповіли. Вражаюче те, що це може привести до багатьох проблем зі здоров’ям".

Польща не погоджується, щоб на території країни вирощувано генетично модифіковані харчі. Як заявив міністр сільського господарства Марек Савіцький, тепер рішення Єврокомісії аналізуватимуть польські юристи, оскільки його прийнято в надто дивних обставинах.

Дотеперішні опитування громадської думки засвідчують про те, що поляки, більшою мірою, виступають проти допущення на наш ринок генетично модифікованої їжі.

Однак рішення Комісії означає, що всі країни ЄС, незалежно від бажання, будуть примушені дати дозвіл на вирощування модифікованої картоплі.

Джерело: Польське радіо
Обговорити на форумі