друкувати


"Громадський форум" готовий пікетувати Верховну Раду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-25 05:25:30
Керівництво ГО "Громадський форму Івано-Франківська" стало одним з ініціаторів проведення 24 лютого у столиці з’їзду регіональних громад.

На вказаному зібранні було прийнято рішення підтримати ініціативу понад ста громадських організацій з різних регіонів України звернутись до Окружного адміністративного суду м. Києва з колективним позовом про оскарження постанови Верховної Ради України від 16 лютого 2010 року щодо перенесення місцевих виборів. Як повідомляє прес-служба ГО "Громадський форум", лідер структури Юрій Соловей висловив переконання, що кількість подібних позовів "ростимеме з кожним днем". Одночасно представники ряду регіональних громадських організацій, політичних партій та правозахисників направили звернення на адресу новообраного Президента України В.Януковича з проханням звернутися до Конституційного Суду України з поданням стосовно розгляду питання про відповідність вказаної парламентської постанови Конституції України.

В разі відхилення судом позову представників регіональних громад та нереагування Президентом і Верховною Радою на відповідні звернення, представники "Громадського форум" погрожують вдатися разом з іншими політизованими структурами та правозахисниками до громадського спротиву рішенню парламенту та розпочати всеукраїнський збір підписів за відміну цього рішення. Вже з наступного тижня ними планується проведення пікетування будівель Верховної Ради України, Адміністрації Президента та Окружного адміністративного суду.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі