друкувати


Три співробітники Google засуджені за відеоролик

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-24 03:35:55
Міланський суд засудив до шести місяців тюремного ув'язнення співробітників компанії Google за розміщення в Інтернеті відеозапису, на якому відображені хуліганські домагання до підлітка-інваліда, повідомляє в середу агентство Associated Press.

Спочатку на лаві підсудних опинилися четверо працівників Google: голова адміністративної ради корпорації Давид Дрюммон, колишній фінансовий директор Джордж Де Лос Рейс, співробітник, відповідальний за захист приватного життя, Петер Флейшер і старший менеджер з маркетингу Арвінд Десікан. Але останній був повністю виправданий.

Суддя Оскар Магі зняв з усіх підсудних пред’явлені їм звинувачення в образі особистості, але визнав трьох із них винними у вторгненні в приватне життя.

У ході розгляду Google заявив, що судовий процес загрожує свободі Інтернету, оскільки італійська Феміда змушує провайдерів ввести цензуру і витрачати час на попередній перегляд всіх відеороликів, що викладаються. Але ж тільки на одному ресурсі YouTube за день публікуються багато годин відео, наголошував американський інтернет-гігант.

Звинувачення на аргументи Google незмінно відповідало, що мова йде не про цензуру, а про збереження балансу між свободою самовираження одних людей і правами інших.

Відеоролик був викладений в Інтернеті у вересні 2006 року і майже два місяці перебував у розділі Google Video. Провокаційний запис зображав, як четверо школярів з Туріну знущаються над ровесником, що страждає від синдрому Патау. За даними агентства, не дивлячись на те, що підліток забрав скаргу, суд і асоціація по захисту прав людей, хворих на синдром Патау, вирішила дати справі хід.

Джерело: Взгляд
Обговорити на форумі