друкувати


Відбувся флеш-моб "Новообраний Президенте, почуйте кожного!"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-24 02:24:36
24 лютого, о 13:00 у Івано-Франківську та інших обласних центрах України відбувся загальнонаціональний флеш-моб "Новообраний Президенте, почуйте кожного!"

Учасники закликали новообраного Президента Віктора Януковича прийти до людей на Громадський Форум 5 березня в Український Дім і безпосередньо сказати українцям Що, Як і Коли він робитиме для:

1. Подолання корупції.
2. Економічних реформ.
3. Зовнішньої політики.
4. Реформи системи охорони здоров’я.
5. Реформи системи освіти та науки.
6. Судової реформи.
7. Реформи виборчої системи.
8. Армії та обороноздатності країни.
9. Вирішення екологічної кризи.
10. Реформи молодіжної політики.

В акції по всій Україні взяли участь кількасот людей. Це відомі громадські діячі, письменники, філософи, журналісти, експерти, активісти, студенти. Київський флеш-моб відкрв видатний український діяч Євген Сверстюк. Серед учасників – Мирослав Маринович (віце-ректор Українського католицького університету), Богдан Бенюк (актор, громадський діяч), Олег Рибачук (громадський діяч), брати Капранови (письменники, прийдуть на акцію у Черкасах), Юрій Макаров (журналіст), Сергій Лещенко (журналіст), Віктор Рибачук (художник), Сергій Руденко (журналіст) та інші. У Івано-Франківську до заходу долучились в основному представники молодіжних громадських організацій та рухів.

Мета учасників – аби Форум став новітньою традицією у стосунках суспільства і влади. Результатом Форуму має стати започаткування конструктивного діалогу між новообраним Президентом і суспільством. Публічні відповіді лідера країни дадуть відлік реалізації нової концепції розвитку країни і стануть предметом подальшого жорсткого громадського моніторингу з боку суспільства.

Організатором Форуму є Громадська кампанія Новий Громадянин www.newcitizen.org.ua. Це позапартійна, політично незаангажована, громадська ініціатива. Її учасниками є близько 40 НЕЗАЛЕЖНИХ відомих громадських організацій. Мета кампанії – посилити вплив громадян на політичні та соціальні процеси в державі, адже голосуючи на виборах, громадяни наймають Президента на роботу. Громадяни платять йому зарплату.

З додаткових питань звертайтеся, будь ласка, до Оксани Олексів (Київ) за телефоном 0663217585, newcitizen.info@gmail.com.

Обговорити на форумі