друкувати


До фінансового успіху — з Естонією

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-24 10:35:04
Івано-Франківськ готується до масштабного українсько-естонського економічного форуму, що відбудеться 4 березня.

"Ми хочемо максимально продемонструвати економічні можливості міста, – каже "Експресу" Богдан Білик начальник міського управління економічного розвитку та євроінтеграції. – На форумі будуть представлено більше 120 наших підприємств, банків, що можуть надавати кредитування та здійснювати фінансовий супровід майбутніх спільних проектів, фондів, що зацікавлені у залученні інвестиції, а також представники ОДА та міськвиконкому.

Естонці в свою чергу привезуть в обласний центр Прикарпаття чимало цікавих проектів та зразки продукції легкої, харчової, деревообробної промисловості. Цікавить іноземних партнерів співпраця у сфері будівництва, інформаційних технологій та логістики. Гості представлять фірми, які вже успішно вийшли на український ринок, а також компанії, які входять в склад естонської ділової асоціації в Україні".

Метою форуму є показ українським підприємствам можливостей ділової співпраці з прибалтійською країною. Планується обговорення міждержавних та міжрегіональних потоків товарів і капіталу, розповіді про бізнесове середовище Естонії, про дотації на бізнес та міждержавні угоди. Наразі міська влада очікує, що івано-франківські підприємці вироблять стратегію співпраці з естонцями. До речі, в місті вже функціонують три спільні фірми. Одна з них займається деревообробкою, а дві інші – оптовою торгівлею. У планах міської влади подібні спільні форуми з Австрією та Німеччиною.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі