друкувати


Дніпропетровська міськрада судиться з НКРЕ через завищені тарифи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-24 09:09:05
Дніпропетровська міськрада і далі судиться з Національною комісією з регулювання електроенергетики України. Причина позову - подорожчання тепла, яке Придніпровська ТЕС постачає для 80 тис. жителів лівобережної частини міста.

"Вартість тепла, яке місто купує в Придніпровської ТЕС, завищено на 2 грн на кожному квадратному метрі. Оптова ціна для міського комунального підприємства-транспортувальника складає 7,6 грн, ще 0,6 грн вартує довести тепло до користувача. І жителі лівого берега Дніпропетровська за опалення квадратного метра сплачують 8,2 грн, тоді як по місту цей тариф пересічно близько 6 грн. Тариф для ТЕС встановлює НКРЕ, і єдине, що нам лишається - вчинити позов до суду про перегляд комісією тарифу", - говорить заступник міського голови Дніпропетровська Анатолій Крупський.

За словами заступника начальника Придніпровської ТЕС Н.Голованя, при розрахункові тарифів береться до уваги вартість недешевого палива, на якому працює станція, а перевести її на інше паливо неможливо. Він переконаний, що розв'язання проблеми тарифів залежить від НКРЕ.

У першому позові окружний адміністративний суд відмовив міськраді. З урахуванням усіх рекомендацій міськрада вчинила другий позов 23 лютого.

Джерело: РБК-Україна
Обговорити на форумі