друкувати


На Прикарпатті подолано рекорд книги Гіннеса

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-23 04:35:36
Прикарпатський спортсмен Мирослав Федорчак 19 лютого подолав рекорд з книги Гіннеса. "Вправа, яку він виконував – "згинання та розгинання в упорі лежачи на одній руці тильною частиною долоні протягом години" - це вправа на витривалість, - зазначає голова спорткомітету Івано-Франківського міськвиконкому Віталій Матешко, - … М.Федорчак має унікальні фізичні можливості: він вміє терпіти – це головне".



Історія рекордів у вказаній вправі сягає 2001 року, коли її вперше виконав на загал італійський спортсмен Маріо Ріньє. Останній зафіксований рекорд був поставлений 9 листопада 2005 року канадським силачем Дугом Прайвеном, який виконав вправу 677 разів протягом години. Наш земляк перевищив цей показник аж на 103 рази, зробивши її 780 разів (це рекорд навіть для нього самого, оскільки на тренуваннях він робив вправу 775 разів).

Це вже не перше його досягнення у силових вправах, якими він займається вже близько десяти років. Перший свій рекорд Мирослав встановив кілька років тому коли виконав вправу "згинання та розгинання в упорі лежачи на одній руці тильною частиною долоні протягом однієї хвилини", зробивши її 44 рази. Пізніше, вивчаючи інтернет-публікації, дізнався, що такі вправи виконуються також на 15 хвилин та на 1 годину. Загорівшись ідеєю, він у 2008 році встановлює рекорд України у вправі на 15 хвилин, а 5 місяців тому почав активно тренуватись до виконання вправи на 1 годину.

М.Федорчак зізнається, що такі навантаження даються йому нелегко і навіть можуть завдати шкоди здоров’ю. Проте не збирається зупинятись на досягнутому, мотивуючи це так: "Своїми спортивними досягненнями я намагаюсь доказати всьому світу, що ми – українці можемо багато".

Під час виконання рекорду представники "Книги рекордів України" та "Книги рекордів Гіннеса" присутні не були, проте В.Матешко зазначив, що усі документи про виконаний рекорд, включно з матеріалами безперервної відеофіксації будуть направлені до столиці для внесення рекорду у відповідні книги.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі