друкувати


Копія першої книги коміксів про Супермена пішла з молотка за $ 1 млн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-23 04:02:16
У США на аукціоні за 1 млн доларів була продана рідкісна копія першої книги коміксів про Супермена. Як повідомили в понеділок представники інтернет-сайту ComicConnect.com, який проводив дані торги, книга була видана в 1938 році. Її вартість тоді складала всього 10 центів.

Ім'я продавця, як і ім'я покупця, організатори аукціону не розголошують. Вважається, що збереглося близько 100 примірників цієї книги. Кожна з них в "пристойному" стані "тягне" на 125 тис. доларів. Останній раз збірку коміксів про Супермена 1938 видання виставлялася на аукціон у минулому році. Тоді такий екземпляр був проданий за 317 тис. доларів. Така висока вартість проданої в понеділок книги пояснюється її ідеальним станом.

Супермен став справжнім явищем в американській поп-культурі, давши хід незліченним виданням коміксів, телесеріалів і повнометражного художнього фільму з Крістофером Рівом в головній ролі, який вийшов на екрани в 1978 році. Проведене пару років тому компанією Zogby International опитування показало, що лише 37% жителів США знають про те, що Меркурій - найближча до Сонця планета нашої системи, зате 60% можуть з упевненістю сказати, що Супермен був родом з фантастичною планети Криптон.

Джерело: Взгляд
Обговорити на форумі