друкувати


За торгівлю тютюном дітям до 18 років – анульовано ліцензію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-23 03:56:08
Триває робота по виконанню заходів регіональної програми "Карпатська зима". Проведено 332 перевірки за дотриманням суб’єктами господарювання порядку проведення готівкових та безготівкових розрахунків, наявності торгових патентів і ліцензій.

За результатами зазначених перевірок до суб’єктів господарювання винесено рішень про застосування фінансових санкцій на загальну суму 660,2 тис. грн, повідомляє управління податкового контролю юридичних осіб ДПА в Івано-Франківській області.

Основними порушеннями вимог чинного законодавства, встановленими під час перевірок, є проведення розрахункових операцій без використання реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книг та книг обліку розрахункових операцій, невідповідність сум готівкових коштів із сумами, зазначеними в денному звіті РРО, порушення встановленого порядку ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації, реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без придбання відповідних ліцензій.

Так, при проведенні перевірки одного з підприємців, який торгує тютюновими виробами, встановлено їх реалізацію особі до 18 років, неоприбуткування готівки в касі, ведення з порушенням обліку товарних запасів за місцем реалізації, незабезпечення щоденного виконання фіскального звітного чека та зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів у місцях зберігання невнесених до Єдиного реєстру.

За допущені порушення до підприємця застосовано фінансові санкції в сумі 36,6 тис. грн та анульовано ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Обговорити на форумі