друкувати


На Закарпатті підвищився рівень води у річках до 3,5 метра

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-22 05:11:36
На Закарпатті Міністерство з питань надзвичайних ситуацій оголосило середній за потужністю паводок. Про це повідомили у Головному управлінні МНС в Закарпатській області.

За даними управління, на Закарпатті через танення снігів підвищилися рівні води у річках до 3,5 метра.

Окрім того, внаслідок потепління, що призвело до різкого танення снігу, та через випадіння великої кількості опадів у вигляді дощу, в гірських районах утворився селевий винос. На автодорозі місцевого значення Великий Бичків – Водиця роботи з очищення дорожнього полотна завершені і проїзд забезпечено. Схожих випадків в інших місцях не зафіксовано.

В Управлінні МНС також стверджують, що на річках області проходить льодохід, під час якого затори льоду на перешкодах призводили до швидкоплинного підйому рівнів води, що і сформувало середній за потужністю весняний паводок. "Ситуація контролюється спільними аварійними підрозділами сільських рад, водного господарства та МНС", - уточнює помічник начальника ГУ МНС в Закарпатській області Федір Філіп.

За даними ГУ МНС, поки що річки знаходяться в межах берегів, вихід води на заплави не прогнозується.

Нагадаємо, в Україні очікуються паводки середнього та вище середнього рівнів, прогнозує МНС.

"За нашими даними, паводок буде середнім або вище середнього", - сказав керівник МНС Володимир Шандра.

Можна чекати подій, пов'язаних із самовільно побудованими будинками поблизу річок, а також недоробками місцевих комунальних служб, наприклад, засміченням водостоків та зливних каналізацій.

Рівень води буде залежати від обсягу опадів та швидкості танення снігу.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі