друкувати


Івано-Франківськ: Вірші над площею (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-22 04:13:48
21 лютого, в Міжнародний день рідної мови, на площі біля пам’ятника Івану Франку, що в обласному центрі, лунали українська поезія та пісня.

Акція "Нації вмирають не від інфаркту – спочатку їм відбирає мову", організована, як вже раніше писав "Коломия ВЕБ Портал", обласною організацією УРП "Собор", зібрала чималу аудиторію. Активісти партії, актори Івано-Франківського академічного музично-драматичного театру ім. І.Франка, студенти, перехожі, діти мали змогу виявити свою любов до рідної мови, висловивши кілька слів на її підтримку, зачитавши улюблений вірш, уривок з прози чи заспівати українську пісню.



На площі читали твори Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Дмитра Павличка, Галини Пухти, Оксани Пахльовської Мирона Пітчука, Віктора Баранова та інших. Звучали також авторські твори. А актриси Обласного муздрамтеатру Галина Баранкевич і Олеся Пасічняк виконали автентичну українську пісню "Про голубочків".



Організатори акції – керівники та активісти обласного "Собору" Ростислав Держипільський, Петро Василик, Олексій Гнатковський, Олександра Мечева констатували жалюгідний стан розвитку української мови в сучасній Україні, відзначили необхідність її всебічного захисту аж до введення обов’язкового мовного тесту для державних службовців.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі