друкувати


На Прикарпатті піймали викрадачів акумуляторів зі станцій мобільного зв’язку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-22 11:23:26
22-річного мешканця Вінниці та 23-річного жителя Сумської області міліціонери обґрунтовано підозрюють у вчиненні низки крадіжок акумуляторів зі станцій мобільного зв’язку на території одразу кількох областей України. Піймали викрадачів на Прикарпатті.

"Молодики працювали на підприємстві, яке в різних регіонах держави забезпечує життєдіяльність станцій одного з операторів мобільного зв’язку, - розповідає "Експресу" начальник СГЗ УМВС в Івано-Франківській області Василь Гультайчук. - До їхніх обов’язків належали питання доставки та обслуговування акумуляторних батарей на станціях мобільного зв’язку, які призначені для забезпечення безперебійного електроживлення станцій у разі знеструмлення основного джерела електропостачання".

Тривогу забили, коли з однієї зі станції мобільного зв’язку, розташованої в одному з сіл Прикарпаття, зникли 16 акумуляторів. В ході розслідування правоохоронці з-поміж інших версій розглядали й ту, що варто перевірити причетність до злочину осіб з числа технічного персоналу. Тим паче, що було відомо, що ніхто зі сторонніх людей не мав доступу до приміщення, в якому зберігалися акумуляторні батареї. Таким чином в коло підозрюваних потрапили двоє горе-"постачальників". Як виявилося, небезпідставно. Правоохоронці встановили, що молоді чоловіки цупили акумулятори, що важать від 35 до 40 кілограмів, аби здати їх на металобрухт.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі