друкувати


На Коломийщині затверджено запобіжні заходи в разі виникнення надзвичайних ситуацій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-22 10:51:48
Під головуванням заступника голови Коломийської райдержадміністрації Мирослава Мацьківа відбулось засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в ході якого заслухано готовність органів управління, сил та засобів цивільного захисту району до дій під час пропуску льодоходу, можливої повені та паводків у 2010 році.

Враховуючи гідрометеорологічну обстановку, яка може скластися на території району, особливо в селах, які прилягають до гірської річки Прут та його приток і з метою попередження її негативних наслідків для населення і об'єктів господарювання району комісія вирішила організувати своєчасне прогнозування та подання інформації до керівництва та населення району щодо погіршення погодних умов, доведення штормових попереджень про стихійні гідрометеорологічні явища. Коломийському міжрайонному управлінню водного господарства слід організувати розвідку гідрологічної обстановки в районі та спостереження за станом гідротехнічних споруд з визначенням їх надійності. Керівництво філій "Коломийський райавтодор" та "Коломийська ДЕД" організують спостереження за автошляхами та обстеження мостів в зонах можливого виникнення льодових заторів і вживати заходів щодо їх ліквідації, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

МВ УМВС України в Івано-Франківській області в зонах можливого стихійного лиха організує охорону громадського порядку і матеріальних цінностей, обмежить рух транспорту до місць можливого виникнення надзвичайних ситуацій та розміщення людей. Центральна районна лікарня забезпечить своєчасне надання медичної допомоги постраждалим під час льодоходу, повені та паводків. Члени комісії вивчили також стан матеріального резерву для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та території району.

Обговорити на форумі