друкувати


ОАЕ заборонили польоти Ан-12 над своєю територією

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-19 05:38:53
Сьогодні, 19 лютого, Головне управління цивільної авіації Об'єднаних Арабських Еміратів оприлюднило рішення про те, що з 1 березня будуть повністю заборонені польоти в повітряному просторі країни літаків українського конструкторського бюро "Антонов" - Ан-12.

"Рішення прийнято на користь забезпечення безпеки населення і повітряного простору ОАЕ", - сказано в розпорядженні Головного управління цивільної авіації (GCAA). "Жодна з еміратських авіакомпаній не використовує Ан-12, літак не має реєстрації в нашій країні. Тим не менш, він використовувався в декількох рейсах деякими авіалініями", - сказав генеральний директор GCAA Сеіф Мухаммед Аль Сувейді, повідомляє kommersant.ua.

Компаніям, які використовують Ан-12, дано термін до 1 березня перебазуватися. В даний час літак Ан-12 експлуатують чотири компанії-оператори в ОАЕ.

Вирішенню передувала робота спеціальної технічної комісії за участю фахівців GCAA і представників міжнародних авіаційних організацій за визначенням льотної придатності Ан-12. "Перевірка показала, що даний літак не відповідає міжнародним стандартам безпеки", - говориться в документі GCAA.

Обговорити на форумі