друкувати


На студії британську Abbey Road знайшовся покупець

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-19 03:01:16
Вчора, 18 лютого, в повідомленні британського благодійного фонду National Trust говорилося, що фонд може придбати легендарну лондонську студію Abbey Road, що прославилася завдяки однойменному альбому всесвітньо відомої групи Beatles.

Кілька днів тому звукозаписувальна компанія EMI, що володіє студією, оголосила про намір продати Abbey Road, назва якої давно стала всесвітнім брендом.

Компанія, яка закінчила 2009 рік з рекордними збитками, вимушена розлучитися зі студією, якою володіла з 1929 року і де крім групи Beatles записувалися Pink Floyd, Radiohead, Travis і Blur. Крім того, Abbey Road є однією з небагатьох студій у світі, які можуть вмістити для професійного запису цілий оркестр.

National Trust, який володіє і підтримує більше 300 історичних будівель по всій Великобританії, 160 садів і понад тисячу кілометрів унікальною берегової лінії країни, повідомив, що готовий почати кампанію на підтримку ідеї придбання студії фондом для збереження Abbey Road для нації.

Ідея з'явилася після того, як у середу ведучий радіостанції ВВС Radio 2 Кріс Еванс, а також екс-"бітл" сер Пол Маккартні підняли питання збереження студії і запропонували фонду надати підтримку. Після програми радіостанцію і сам National Trust засипали листами з проханням про допомогу.

За різними оцінками, нинішня ціна студії може скласти від 10 до 30 млн фунтів стерлінгів.

Джерело: kommersant.ua
Обговорити на форумі