друкувати


Народні умільці крадуть електроенергію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-18 05:39:34
Останнім часом прикарпатський край славиться умільцями не лише у народних промислах, але й у злодійстві, зокрема, у крадіжках електроенергії.

Лише за два тижні лютого працівниками ВАТ "Прикарпаттяобленерго" було виявлено 133 порушення Правил користування електроенергією з боку побутових споживачів. Найбільше таких випадків зафіксовано у Коломийському міському, Галицькому та Яремчанському РЕМ.

Найчастіше спеціальні бригади, які проводять перевірки, виявляють в оселях мешканців додаткові безоблікові розетки, підключені відпайки до облікових кіл (накиди на проводи) тощо. Таким чином абоненти користуються електроенергією, не оплачуючи її вартість. Наприклад, громадянин К. у Коломийському районі підключив до ввідного кабелю безоблікову розетку, через яку було заживлено його літню кухню. А в сусідньому селі у житловому будинку завдяки накиду на кронштейн громадянин Н. отримував електроенергію, якою користувався для заживлення тенів для обігріву приміщення.

У загальній сумі за усіма фактами крадіжок з початку лютого було нараховано 130 тисяч гривень. Слід також зазначити, що такі дії громадян не лише призводять до економічних збитків енергокомпанії, але й становлять небезпеку для особистого життя і здоров’я недобросовісних споживачів.

Зважаючи на різкий ріст у побутовому секторі енергоспоживання саме у зимові місяці, ВАТ "Прикарпаттяобленерго" рекомендує абонентам вчасно розраховуватися за електроенергію, не нарощувати заборгованості та не ризикувати, здійснюючи її споживання поза приладами обліку. Адже енергетики мають усі необхідні технічні засоби для виявлення крадіжок електроенергії, а також для припинення електропостачання боржникам та порушникам "Правил користування електроенергією (для населення)". Тим більше, що впіймані на гарячому злодії змушені не просто покрити завдані збитки, вони також можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності. Нечистим на руку споживачам варто замислитися, чи варто ризикувати власною свободою заради якогось миттєвого зиску. Сьогодні стає вигіднішим мати чесні стосунки із енергопостачальником та своєчасно розраховуватися за спожиту електроенергію, аніж красти і опинитися на лаві підсудних.

До теми: ВАТ "Прикарпаттяобленерго" нагадує, що при Інформаційно-консультаційному центрі компанії працює телефон довіри (0342) 71-08-85.

Джерело: ВАТ "Обленерго"
Обговорити на форумі