друкувати


Символи миру на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-16 04:29:52
Справжнім святом для любителів живої природи стала цьогорічна виставка декоративних голубів, що відкрилася на минулих вихідних у м.Івано-Франківську.

Виставка проводиться з ініціативи місцевого відділення фізкультурно-спортивного товариства "Україна" і обласного клубу голубоводів та птахівництва вже вп’яте і вкотре носить міжнародний характер. Адже в ній, крім понад десятка областей України, взяли участь також голубоводи з Білорусі та Німеччини. Зокрема, німецький птахівник Матіас Гофман навіть виступив одним із організаторів свята та його інформаційним спонсором. Крім професійного розведення птахів, він також видає тематичний журнал.

В церемонії відкриття заходу взяли участь голова Івано-Франківського клубу голубоводів і птахівників Ярослав Гонтковський, його колеги з інших регіонів, зокрема Закарпаття та Мелітополя, керівник спорткомітету Івано-Франківського міськвиконкому Віталій Матешко, представники ФСТ "Україна", місцеві музичні та танцювальні колективи.



Знаковим є те, що цьогорічна виставка співпала з днем святого Валентина. Адже з давніх-давен голуб вважався символом миру, сімейного спокою і кохання. Пишногруді, з чудернацькими султанами хвостів, найрізноманітніших кольорів і мастей, вони і тут представлені виключно парами – вірні одне одному, закохані птахи. Загалом їх тут були сотні. Одних лише порід було представлено п’ятнадцять. Їх оцінювало суворе журі і в кожній породі вишукували найкращих. Нагородження відбувалось тут же. Грамоти та медалі ФСТ "Україна" за зайняті перші місця отримала ціла низка досвідчених голубоводів, таких як голова Закарпатського клубу птахівництва Едуард Біндас, голубовод з прикарпатської Тлумаччини Богдан Баглай та багато інших. Крім того, призи та нагороди від Івано-Франківського клубу отримали усі учасники дійства.

Виставка викликала море захоплення не лише у професійних голубоводів, а й у пересічних громадян. Адже не часто виникає нагода спостерігати таке розмаїття живої природи в кам’яних джунглях великого міста. Крім любування птахами, поціновувачі могли також придбати представників порід, що їм сподобались у власність. Адже виставка – це не лишень гарне свято, а й поштовх до розвитку такого складного, відповідального, проте цікавого промислу, як голубівництво, можливість прихильникам цих чудових птахів пізнати одне одного, поділитись досвідом, розширити кругозір, збільшити свою колекцію.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі