друкувати


На Прикарпатті готується до відправки другий потяг з меланжем

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-16 02:12:44
Військовослужбовці складу ракетного палива західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України, що розташований поблизу селища Ценжів на Івано-Франківщині, розпочали роботи з завантаження другої партії меланжу.

Нагадаємо, що перший потяг з цим ракетним окислювачем був відправлений звідси на утилізацію до Росії 21 січня цього року. Вивезення цього ракетного окислювача з території України стало можливим завдяки спільного проекту ОБСЄ – Україна.

– Цього разу ми плануємо провести закачку 470 тон меланжу, це приблизно дев’ять залізничних цистерн, – зазначив командир частини підполковник Андрій Кухарець. – Всі роботи по відвантаженню та відправці ведуться без зривів, відповідно до укладених міжнародних угод.

Крім цього, командир частини наголосив, що незалежно від того, яке це відвантаження – перше, друге чи останнє всі роботи ведуться з дотриманням суворих норм безпеки та екологічного контролю. За всіма роботами ведеться спостереження, як представників ОБСЄ, так і екологічних служб. Також, високу якість з проведених робіт військовослужбовцями цієї частини було відзначено і російською стороною. Таким чином, після відправки цього потяга на Прикарпатті залишиться ще приблизно 1530 тон ракетного окислювача меланж, вивезення якого планується завершити у травні цього року.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України
Обговорити на форумі