друкувати


І.Кириленко: Буде нова коаліція - уряд складе повноваження

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-15 03:42:39
БЮТ сьогодні, в крайньому випадку завтра, звернеться до Вищого адміністративного суду України зі скаргою на бездіяльність Центральної виборчої комісії.

Про це повідомив на прес-конференції лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Він зазначив, що скарга стосуватиметься дій ЦВК, "яка не зважила на аргументи нашого кандидата, нашої політичної сили" про порушення у ході виборів 7 лютого.

Лідер фракції підкреслив, що БЮТ надасть суду вагомі аргументи, "вони серйозні".

Іван Кириленко не відповів на запитання журналістів, чи братиме фракція БЮТ участь в інавгурації новообраного Президента Віктора Януковича. Він лише зазначив, що після рішення суду, в залежності від його результатів, фракція БЮТ визначиться з цього питання.

14 лютого Центральна виборча комісія офіційно оголосила Президентом України Віктора Януковича.

Разом з тим кандидат на пост Президента Юлія Тимошенко заявила, що не визнає перемогу Віктора Януковича і оскаржуватиме результати президентських виборів у судах.

Сьогодні голова Верховної Ради Володимир Литвин на Погоджувальній раді парламенту запропонував провести інавгурацію нового Президента 25 лютого.

У свою чергу заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук висловила думку, що на сьогодні достатньо часу, аби спочатку отримати рішення суду за позовом представників кандидата у президенти Юлії Тимошенко, а потім проводити інавгурацію новообраного глави держави.

Водночас, за словами лідера фракції БЮТ, якщо у парламенті відбудеться переформатування коаліції, то уряд діятиме адекватно ситуації. "Буде створена нова коаліція - уряд негайно складе повноваження перед новою коаліцією", - сказав Іван Кириленко.

Обговорити на форумі