друкувати


На Івано-Франківщині затвердили пріоритети молодіжної та сімейної політики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-15 12:35:30
13 лютого за участю заступника голови обласної державної адміністрації В.Гладія відбулося спільне засідання колегії управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації та ради директорів обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Під час засідання розглянуто роботу відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Снятинської райдержадміністрації щодо реалізації державної молодіжної, сімейної політики, оздоровлення дітей, гендерної рівності, протидії торгівлі людьми, організації роботи з попередження насильства в сім'ї та Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; підсумки виконання пріоритетних напрямків діяльності управління у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації, відділів, управлінь у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення за 2009 рік та затвердження їх на 2010 рік; виконавську дисципліну відділів, управлінь у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення у роботі з документами за підсумками 2009 року, повідомляє управління у справах сім'ї та молоді Івано-Франківської ОДА.

За підсумками розгляду першого питання роботу відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Снятинської райдержадміністрації визнано задовільною, Івано-Франківського МЦСССДМ – доброю, а також дано ряд доручень щодо виправлення недоліків.

Під час розгляду другого питання визначено, що робота управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації у 2010 році буде проводитися за такими основними пріоритетними напрямками:

1. Проведення національної кампанії "Стоп насильству!". Запровадження механізму запобігання насильству в сім’ї.

2. Впровадження системи оперативного реагування на звернення громадян про випадки дискримінації за ознакою статі.

3. Проведення державної атестації і формування обласного, державного реєстру дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з метою підвищення рівня безпеки та якості надання оздоровчих послуг. Забезпечення підбору та направлення дітей на тематичні оздоровчі зміни в МДЦ "Артек" та УДЦ "Молода гвардія".

4. Сприяння зайнятості молоді, підтримка її підприємницьких ініціатив.

5. Реалізація Державної програми забезпечення молоді житлом у рамках фінансово-кредитних механізмів, передбачених відповідними нормативно-правовими актами.

6. Формування національної самосвідомості та патріотичне виховання молоді.

7. Підтримка дитячих та молодіжних громадських організацій, органів молодіжного та студентського самоврядування.

8. Сприяння творчому, інтелектуальному розвитку молоді, організація дозвілля молоді.

9. Формування правової культури та профілактика негативних явищ у молодіжному середовищі, пропаганда здорового способу життя.

10. Збереження традицій сімейних форм виховання, свідомого ставлення до сімейних обов’язків, сприяння повноцінному розвитку багатодітних сімей.

За підсумками розгляду виконавської дисципліни відділів, управлінь у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення у роботі з документами за 2009 рік звернуто увагу начальникам відділів у справах сім’ї, молоді та спорту Верховинської (В.Ящук), Надвірнянської (В.Завадський) райдержадміністрацій, виконавчого комітету Коломийської (В.Колесник) міської ради на необхідності покращення роботи щодо дотримання термінів та якісної підготовки документів, виконання яких перебуває на контролі.

Підбиваючи підсумки роботи спільного засідання колегії та ради директорів, заступник голови облдержадміністрації В.Гладій акцентував увагу відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Снятинської райдержадміністрації щодо необхідності організації у літній період на території району наметового містечка, а також посилення роботи з підтримки багатодітних сімей району.

Обговорити на форумі