друкувати


Івано-Франківська обласна клінічна лікарня: Рятуватимемо серця і легені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-12 02:19:24
Івано-Франківська обласна клінічна лікарня отримала систему для екстракорпоральної мембранної оксигенації – апарат, що дозволяє вимірювати пульс легень і серця одночасно. Вартість системи 60 тисяч американських доларів. Придбано нове обладнання за благодійні кошти.

"Мати таке в своєму розпорядженні - це мрія будь-якого лікаря, тим паче лікаря реанімаційного відділення, – каже завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії обласної клінічної лікарні Ігор Пулик. – Подарований апарат дає можливість наситити організм киснем за той час, що триває операція на серці. Також його можна використовувати для лікування хворих на вірусну пневмонію". Медики тішаться, що система принесе закладу величезну користь і дасть можливість врятувати не одне життя.

Голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук, що був присутній на церемонії передачі обладнання, висловив щиру вдячність благодійникам за надану допомогу, адже це перший апарат такого класу в області. Він запевнив, що обласна влада й надалі продовжуватиме роботу щодо наповнення закладів охорони здоров’я області новим сучасним обладнанням. Фінансування здійснюватиметься як з бюджету, так і за рахунок позабюджетних коштів: "Працюватимемо над тим, щоб наші медичні заклади отримували все необхідне. Йдеться не тільки про обласну клінічну лікарню, але й про міські та районні лікарні. Ми звертаємо увагу й на забезпечення відомчих лікарень та сільських амбулаторій", – продовжив чиновник.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі