друкувати


Яндекс збирається купити ICQ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-11 04:27:13
Власники ICQ також розглядають пропозиції від фонду Digital Sky Technologies Юрія Мільнера, чеського пошуковика Seznam та південноафриканського холдингу Naspers.

Компанія "Яндекс" увійшла до числа чотирьох головних претендентів на купівлю інтернет-месенджера ICQ, що належить AOL, пише Trading Markets з посиланням на джерела, знайомі з ходом переговорів.

У "Яндекса" є месенджер "Яндекс.Онлайн", а також неексклюзівне право на розповсюдження брендованої версії ICQ. Таку ж угоду і продукт є і у "Рамблера".

Власники ICQ також розглядають пропозиції від фонду Digital Sky Technologies Юрія Мільнера, чеського пошуковика Seznam та південноафриканського холдингу Naspers. DST контролює портал Mail.ru, а Naspers володіє великою часткою ресурсу. У свою чергу, Mail.ru належить сервіс Mail.ru @ Агент - один з основних конкурентів ICQ на російському ринку.

Відповідно до джерела Trading Markets, більшість покупців пропонує за ICQ близько 200 мільйонів доларів.

Про те, що корпорація AOL почала підготовку до продажу ICQ, стало відомо в середині листопада 2009 року. AOL оцінювала актив з місячною аудиторією в 40-50 мільйонів користувачів у 300 мільйонів доларів. Компанія купила ICQ в 1998 році за 287 мільйонів доларів, а потім вклала ще 125 мільйонів доларів.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі