друкувати


Словесний бій майбутніх політиків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-11 04:16:40
В Івано-Франківську вперше в Україні розпочали політик-слем — своєрідні змагання ораторів, під час яких молоді люди, які цікавляться політикою, представляють на суд глядачів свої промови. Учасників оцінюватимуть за стиль викладу і переконливість промовців.

Організаторами новації стала молодіжна адміністрація Прикарпаття, клуб "Свій", та громадський рух "Молодь за зміни". Автор ідеї – співзасновник місцевої "Школи лідерів". Радислав Петрів.

Перше засідання було присвячене баченню молодими прикарпатцями майбутнього Івано-Франківська. За словами одного з організаторів проекту Володимира Олійника, який є сам молодим депутатом міськради, молодь неабияк зацікавилася новинкою, адже до участі в слемі зголосилося кілька десятків майбутніх політиків. Вони написали твори про те, що і як треба покращити в обласному центрі. Надалі, сподівається пан Олійник, кількість юнаків та дівчат у змаганні промовців тільки збільшуватиметься. Найцікавіші ідеї пан Олійник доноситиме до депутатів, і до окремих партій, щоб потім їх втілити в життя.

Організатори та шукачі майбутніх представників влади кажуть, що надалі молодіжні політ-слеми відбуватимуться один раз на тиждень. Наразі планується провести шість турів змагань, де виступатимуть по п’ять учасників. Згодом відбудеться фінальне ток-шоу, на якому й буде визначено переможця. автора. Крім того, "молодь повинна запропонувати власні шляхи подолання кризових явищ в країні". Окрім того, прикарпатці сподіваються, що їхню новацію впроваджуватиметься і в інших містах України.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі