друкувати


Г.Суркіс: Ціна Євро-2012 в Україні – 5 років мого життя

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-10 07:53:08
Президент Федерації футболу України дав детальне інтерв’ю в рамках відео-конференції, організованої інтернет-виданням Football.ua.

Очільник українського футболу відповів на численну кількість питань, які на сторінках популярного футбольного порталу залишили звичайні українські вболівальники. Зокрема, пан Суркіс розповів про систему реалізації квитків на матчі Євро-2012. За його словами, УЄФА ще не сформував цінову політику щодо білетів на матчі турніру. Нині Федерація футболу України вже розглядає це питання. Як тільки Союз європейських футбольних асоціацій визначиться із цінами, а також квотою квитків для України, про це буде повідомлено.

Григорій Суркіс зазначив, що, окрім звичного продажу через каси стадіонів, перепустки на матчі Євро-2012 будуть реалізовуватися через інтернет. "Квитки можна буде замовити на інтернет-ресурсі УЄФА. Що стосується білетів на матчі збірної України, то для їхнього продажу буде залучатися веб-портал ФФУ. Однак, я вже зараз упевнений, що для усіх бажаючих квитків не вистачить", - розповів президент ФФУ.

Відповідаючи на запитання одного з читачів Football.ua, президент ФФУ розповів, чого йому коштувало здобуття права організувати Євро-2012 в Україні та Польщі. За словами Григорія Суркіса, для того, щоби здобути нагоду провести в себе єврочемпіонат, він витратив 5 років свого життя, перебуваючи в авіаперельотах, ведучи перемовини, витрачаючи енергію на благо національної справи. "У грошах тут питання не вирішується", - наголосив президент ФФУ.

Торкаючись питання підготовки українських приймаючих міст до Євро-2012, Григорій Суркіс сказав, що у Львова є труднощі з будівництвом стадіону, адже там відбулася заміна проекту футбольної арени: "Впевнений, що спільними зусиллями Львівської влади, генпідрядника будівництва – компанії "Азовінтекс" та німецького консультанта "Арена.Ком" вдасться надолужити тримісячне відставання у спорудженні футбольного об’єкту Євро-2012".

Місцевий організаційний комітет "Євро-2012 Україна" проголосив 2010-й – роком футбольної безпеки. Виходячи з цього, президент ФФУ сказав, що вже найближчим часом чекає від Верховної Ради України прийняття закону, який регулював би поведінку правоохоронних органів щодо осіб, які чинять правопорушення на футбольних матчах. За словами пана Суркіса, питання є надзвичайно актуальним, оскільки УЄФА висунув високі вимоги до країн – організаторів турніру щодо безпеки напередодні, під час та після футбольних поєдинків Євро-2012.

Наостанок, Григорій Суркіс зізнався, що пишається тим, що виборов для України право провести Євро-2012. "У світі про нас вже почули, а незабаром знатимуть ще більше", - резюмував президент ФФУ.

Джерело: Інформаційний центр "Україна-2012"
Обговорити на форумі