друкувати


Panasonic почне продаж телевізорів з 3D-зображенням

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-10 02:24:34
Сьогодні, 10 лютого, токійські ЗМІ повідомляють, що японська корпорація Panasonic з 23 квітня першою у світі починає продаж плоскоекранних телевізорів з тривимірним зображенням (3D). Вже в поточному році ця компанія має намір реалізувати 1 млн таких пристроїв.

В цілому ж Panasonic планує в найближчі 2-3 роки контролювати дві третини світового ринку телевізорів з тривимірним зображенням, який оцінюється експертами в 15 млн одиниць. Головними її конкурентами вважаються японські Sony і Toshiba, а також південнокорейський Samsung, повідомляє kommersant.ua.

На початковому етапі компанія розраховує продавати тільки дві моделі 3D-телевізорів з розміром екрану 50 і 54 дюйми по діагоналі. Їх ціна складе 430 тис ієн і 530 тис ієн ($ 4,8 - 5,9 тис.) відповідно.

Одночасно компанія починає реалізацію Blu-ray-відеоплеєрів, що підтримують запис тривимірного зображення. Відеоматеріали в 3D-форматі до кінця квітня в продаж ще не надійдуть, проте Panasonic прагне завоювати право першим вийти на новий ринок. Sony планує це зробити влітку цього року, а Toshiba - восени.

Обговорити на форумі