друкувати


Російські провайдери підписали Хартію з боротьби з дитячою порнографією

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-09 05:36:28
У присутності міністра зв'язку і масових комунікацій Ігоря Щеголєва у вівторок провідні російські інтернет-провайдери підписали Хартію операторів зв'язку Росії по боротьбі з дитячою порнографією в мережі Інтернет.

Підписи під хартією поставили генеральний директор ВАТ "Связьинвест" Євген Юрченко, голова ВАТ "Комстар-ОТС" Сергій Пріданцев, керівник ВАТ "Вимпелком" Олександр Торбахов і голова ЗАТ "Скай Линк" Гульнара Хасьянова, повідомляє Мінкомзв'язку, повідомляє Взгляд.

Підписання хартії стало природним продовженням зусиль провідних російських інтернет-провайдерів в області захисту від протиправної інформації та дитячої порнографії в інформаційно-комунікаційних системах. Хартія закріплює намір операторів сприяти збільшенню безпеки при роботі в Інтернеті і спільно боротися з виробництвом, зберіганням, наданням та розповсюдженням дитячої порнографії в Мережі.

У рамках хартії Связьинвест, Вимпелком, Комстар-ОТС і "Скай Линк" беруть на себе зобов'язання здійснювати захист користувачів мережі Інтернет від контакту з дитячою порнографією всіма законними способами, включаючи припинення виробництва та зберігання дитячої порнографії і блокування доступу до схожих ресурсів.

Крім того, оператори зобов'язуються надати користувачам технічну можливість самостійно захистити себе від дитячої порнографії та іншої протиправної інформації.

Для реалізації положень підписаної хартії, оператори зв'язку створять Громадську раду. Положення про громадську раду, її регламент та персональний склад будуть затверджені спеціальним договором.

Коментуючи підписання хартії, Щеголєв сказав: "Міністерство зв'язку та масових комунікацій вітає непримиренну позицію щодо поширення дитячої порнографії, яку зайняли провідні інтернет-провайдери Росії. Зі свого боку ми готові надати операторам будь-яку підтримку в справі боротьби з виробництвом, зберіганням, наданням та розповсюдженням дитячої порнографії в Мережі".

Оператори підкреслюють, що хартія відкрита для всіх діючих в Росії операторів зв'язку, і закликають російських інтернет-провайдерів приєднатися до неї.

Обговорити на форумі