друкувати


Українські та польські правоохоронці спільно оберігатимуть гостей Євро-2012

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-05 05:05:45
Вчора, 4 лютого, у Міністерстві внутрішніх справ було представлено нового представника поліції Республіки Польща в Україні Тадеуша Лавнічака. Саме ця людина допоможе полякам та українцям об’єднати свої зусилля у забезпеченні правопорядку в обох державах, зокрема і під час Євро-2012.

Пан Лавнічак, який вже перебував на цій посаді раніше, спочатку зустрівся з представниками кримінального блоку української міліції, зокрема з керівниками Національного Бюро Інтерполу в Україні, а потім і з представниками інших структурних підрозділів МВС. Після цього пан Левнічак провів докладну розмову із представниками міліції громадської безпеки на чолі із Володимиром Маєвським.

На початку зустрічі Володимир Євдокимов привітав новопризначеного офіцера зв'язку між Республікою Польща і Україною та зазначив, що за часи нашої співпраці з поляками було реалізовано багато взаємовигідних і корисних проектів.

"Дуже приємно, що ми з 2005 року розпочали роботу над децентралізацією відносини між поліцією воєводств та управліннями в областях. Саме завдяки такій роботі стартували проекти між поліцією Польщі та Службою внутрішньої безпеки і Департаментом громадської безпеки", - зазначив Володимир Євдокимов.

Також заступник міністра нагадав присутнім про те, що у жовтні 2009 року між правоохоронцями Польщі та України відбулося підписання виконавчого протоколу щодо співпраці у сфері боротьби з організованою злочинністю і проведення спеціальних операцій.

"Але й до підписання цього протоколу ми дуже успішно співпрацювали, - наголосив посадовець. - Крім того, на різних рівнях ми проводимо ряд оперативно-розшукових заходів. Але ми впевнені, що це тільки початок нашої плідної і постійної роботи".

Під час зустрічі з польськими колегами начальник Департаменту громадської безпеки Володимир Маєвський поінформував їх про основні напрямки діяльність його підрозділу. Зокрема про організацію охорони громадського порядку, профілактику скоєння злочинів, роботу спецпідрозділів, які підпорядковані департаменту тощо.

За словами Володимира Маєвського, основне завдання на наступні роки для українських та польських правоохоронців - безпека під час проведення Євро-2012. Пан Маєвський висловив сподівання, що українсько-польська співпраця у цьому напрямку буде увінчана спокоєм та порядком під час проведення грандіозного чемпіонату.

Джерело: Інформаційний центр "Україна - 2012"
Обговорити на форумі