друкувати


5 організацій оголосили про намір провести exit-polls

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-04 05:30:57
Відразу п'ять організацій оголосили про намір провести опитування на виході з виборчих дільниць на Україні, де 7 лютого пройде другий тур виборів президента.

Свої exit-polls збираються провести телеканали "1+1", "Інтер", ICTV, а також Студія Савіка Шустера і консорціум "Національний Екзит-пол", повідомляє Газета.ua.

Після першого туру виборів президента в Україні розгорівся скандал, пов'язаний з тим, що результати одного з опитувань - "Національного" - істотно відрізнялися від інших.

Так, його організатори обіцяли Юлії Тимошенко на кілька відсотків голосів більше, а Віктору Януковичу - менше, ніж інші exit-polls.

Як згодом з'ясувалося, "Національне" опитування було не зовсім коректне, тому що його результати відрізнялися не тільки від інших, але і від остаточних підсумків виборів.

Після цього Савік Шустер в одному з інтерв'ю розповів, що соціологи неохоче беруться за проведення опитувань у другому турі, так як різниця між остаточними показниками Януковича і Тимошенко будуть невеликими, внаслідок чого вся відповідальність може впасти саме на соціологів.

"Тому вони дуже бояться", - пояснив телеведучий.

Як очікується, результати всіх опитувань на виході з дільниць будуть озвучені відразу після закінчення голосування - о 20:00 за київським часом 7 лютого.

Обговорити на форумі