друкувати


Google вніс "Лоліту" до списку нецензурних слів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-03 06:09:26
Користувачі склали короткий список слів, які Google вважає нецензурними при голосовому пошуку на мобільному телефоні під управлінням Android 2.0. До нього увійшло слово "Lolita". Пошуковий запит "Nabokov Lolita" перетвориться в "Nabokov ######". Це відбувається навіть при відключеній функції Safe Search, що фільтрує потенційно образливі і небезпечні результати.

Під забороною виявилися такі слова як "scum" ("мерзота"), "scumbag" ("покидьок"), а також BS (скорочення від "bullshit", "брехня"). В той же час таке слово як "ass" ("дупа") не блокується. Цензурі піддалося слово "incest" ("інцест"), але, наприклад, не слово "bestiality" ("скотолозтво"), повідомляє Освітній портал.

Назва комедійного фільму "Best Little Whorehouse in Texas" ("Кращий дім розпусти у Техасі") піддалася цензурі, тоді як назва книги "Lady Chatterley's Lover" ("Коханець леді Чаттерлі"), відомої своїм малоцензурним змістом, залишилася без змін.

Про те, що функція Voice to Text в Android 2.0 блокує деякі слова, стало відомо 23 січня. Тоді ж представники Google пояснили, що лайливі слова можуть бути результатом неточного розпізнавання мови. Якщо сталася помилка, то виводити потенційно образливі або нерелевантні результати не варто. Через нездатність визначити помилку Google і довелося заблокувати пошук по всіх подібних запитах.

Обговорити на форумі