друкувати


У Ворохті відкрили сучасний бугельний витяг довжиною 500 м.

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-03 04:51:24
Минулої суботи в смт.Ворохта відбулося відкриття сучасного бугельного витягу довжиною 500 м.

Як повідомив власник витягу Дмитро Соколюк, траса придатна для гірськолижників-професіоналів. Схил обладнаний сніговими гарматами, які працюють в міру необхідності. Ратраком (машина для прокладки лижної траси) поверхня вкатується регулярно вранці та ввечері. Вночі гора освітлюється штучним освітленням, тому тут можна кататись, коли надворі вже темно. Вдовж траси встановлено сітчасту огорожу для запобігання виїзду за її межі.

Витяг розташований зліва відразу при в’їзді в Ворохту, біля каскаду трамплінів. До послуг лижників поруч діє прокат гірськолижного спорядження. Бажаючі мають змогу покататись на снігоході. Організатори відпочинку обіцяють, що лижна насолода триватиме тут до березня.

Перший заступник міського голови Микола Шегрин зазначив, що відкриття такого витягу є серйозним поштовхом для подальшого розвитку туризму та відродження гірськолижного спорту в Ворохті.

Загалом, в майбутньому у Ворохті планується відкрити близько 20 гірськолижних витягів.

Довідка. Ворохта – це середньогірський курорт, який знаходиться на висоті 850 м. над рівнем моря. Саме звідси найкраще розпочинати сходження на найвищу вершину України – Говерлу (2061 м). Селище Ворохта почало розбудовуватися, зокрема як курорт, після проведення залізної дороги у 1884 році. Перший курорт відкрили у 1906 році, який називався "Перша санаторія", згодом, у радянський період він був перейменований у "Гірське повітря", що функціонує й до сьогодні.Тут оздоровлюються мешканці з різних куточків України. Ворохта здавен славиться як зимовий гірськолижний центр. У 1930 році у Ворохті збудовано два трампліни – для дітей і дорослих, які набули міжнародного значення. Сюди приїжджали змагатися спортсмени із Німеччини, Норвегії, Фінляндії та інших країн. В 1963 році в селищі створено Дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву. За майже 30 років роботи з лав спортивної школи у Ворохті вийшли три учасники Олімпійських ігор, один майстер спорту міжнародного класу, 18 майстрів спорту СРСР та України. За роки незалежності учасниками Олімпійських ігор були вихованці ворохтянської школи Дмитро Просвірнін та Василь Грибович.

Джерело: Яремче.org
Обговорити на форумі