друкувати


Злочини під подвійною напругою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-03 03:32:04
У Тисменицькому районі працівники міліції останньої січневої ночі затримали двох мешканців райцентру, які вже вдруге заради сумнівної користі наважилися на доволі ризиковану витівку.

Як виявилося, чоловіки як спосіб отримання коштів обрали крадіжки проводів з повітряних електроліній. Задля цього 33-річний та 34-річний мешканці Тисмениці не полінувалися добратися до населеного пункту у протилежному боці району. Пізньої пори зловмисники вже було взялися демонтувати частину лінії між двома опорами у полі за селом, як "роботу" несподівано довелося припинити – викрадачів "на гарячому" застали правоохоронці. Ситуація, як мовиться, не потребувала коментарів, оскільки наявність пристосувань та інструментів для демонтажу проводів красномовно засвідчувала злочинні наміри чоловіків. Понад те, виявилося, що саме ці особи причетні й до іншої крадіжки. За два дні до затримання ці відчайдухи таким же шляхом спромоглися викрасти та здати на металобрухт майже 300 кілограмів алюмінієвих частин алюмінієво-стального проводу з електролінії. Заподіяні ними збитки, за попередніми підрахунками, становлять понад 3 тисячі гривень.

Наразі вирішується питання про порушення щодо цих мешканців Тисмениці кримінальної справи. Водночас слід зауважити, що цього разу затриманим, так би мовити, ще повезло: траплялися випадки, в тому числі й на Прикарпатті, коли викрадачів проводів з електроліній смертельно травмувало струмом.

Автор: Зорина КРЕЧКО, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі