друкувати


На засіданні розглянуто стан реалізації в Україні проекту цифрового телебачення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-03 03:12:01
Нагальні питання поточного стану реалізації в Україні масштабного проекту цифрового телебачення розглянуто 2 лютого 2010 року в Будинку Уряду на засіданні Міжвідомчої ради з координації здійснення заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення, яку очолює Перший Віце-прем’єр Міністр Олександр Турчинов.

"Тісна взаємодія членів Міжвідомчої ради з координації здійснення заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення дає змогу визначити стратегію практичної реалізації загальнонаціонального проекту", - наголосив заступник голови Міжвідомчої ради Микола Гончар, повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України.

Широкомасштабний технічний і соціальний проект впровадження цифрового телебачення, як зазначалось на засіданні, не може бути реалізований без підтримки та участі держави. До того ж, вітчизняні економічні реалії обумовлюють нагальність визначення системних підходів до виконання цього завдання.

Серед основних питань, що розглядалися на засіданні, - потреба виокремлення найбільш важливих проблем та визначення першочерговості їх виконання, зважаючи на економічні, фінансові та організаційні чинники.

Учасниками засідання Міжвідомчої ради з координації здійснення заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення прийнято низку рішень. Передбачається, зокрема, підтримати пропозицію Держзв’язку про початок тестової експлуатації мережі цифрового телерадіомовлення у Дніпропетровську, Львові, Чернігові, Вінниці, Запоріжжі, Сімферополі, Миколаєві, Тернополі та Ужгороді, а також розробити та подати на розгляд Міжвідомчої ради пропозиції щодо поширення експериментального мовлення на інші регіони України.

Згідно з прийнятим рішенням, Концерн РРТ має подати до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення заяви на отримання необхідних дозвільних документів та ліцензій на здійснення діяльності як оператора телекомунікацій у сфері телебачення і радіомовлення та провайдера програмної послуги.

Міністерству оборони рекомендовано провести інвентаризацію радіочастотного ресурсу, виділеного для радіомовної радіослужби, з метою виявлення додаткових смуг радіочастот, придатних для потреб цифрового телебачення.

"Успішна реалізація рішень Міжвідомчої ради з координації здійснення заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення стане важливим кроком до консолідації усіх державних органів, причетних до виконання цього державницького проекту", - сказав Микола Гончар.

Обговорити на форумі